maanantai 1. elokuuta 2011

The Fist Time 31.7'11 -->♥

Wilma & Valda

Fanny-Taalia


Olimme tallilla ~10.00 ? aikoihin. Sitten Sirja tuli morjenstaan ja näytti paikkoja, vei meidät hevosten luo, siinä ne seisoi! Eestinponi tamma, Taalia, Täyk. rist. tamma, Valda ja ruuna, Kaius. Sirja kertoi kaikenlaista ja silleen..

Sen jälkeen haimme ne tarhasta. Wilma-Valda ja Fanny-Taalia, Molemmat oli tosi kivoja hoitaa. Taalia oli vähän ehkä sählä, no se on kyllä aika nuori. Harjailtiin niitä ihan rauhassa siinä ulkona, kuvailtiin jne.
Sitten Sirja toi kamat siihen ja laitoimme ne kuntoon, Valda otti tosi hyvin kuolaimet, mut tää Taalia oli vastakohta..! Mutta kyllä sitten saatii aika nopee sille suikat. Molemmat oli semi kilttejä satulan kanssa, Valda jotain luimi, kun laitoin satulavyötä, Taalialla taas ei menny vyö kii! Se on niin läski, sillä on iso maha ja se roikkuu viel. heh, sit Sirja tuli näyttää miten sen sit sai kiinni, piti avaa toisen puolen yksi solki jne..

Kun sieltä tallilta katto sinne kentälle niin se näytti järjettömän pieneltä ja se oli kasvien vallottamana. Mutta oli ihan eri asia, kun seisoi ite siellä, se oli just sopiva meille!
Siin sit käveltii ja verkattii, molemmat enemmän laiskanpuoleisii heposii. Molemmat aika herkkii suusta, sitten kun olimme menneet jonkun aikaa(15-30 min verkkaa) niin otimme pari laukka pätkää, Valda nosti hyvin laukan ja Taaliankin ainakin ekan laukan. Taalia ei oikeen osaa vielä kunnolla nostaa laukkaa, sitä pitää treenata.

Saimme ideaksi koittaa mennä ilman satulaa, ne on niin pyöreitä, että kyllä kelpaa! Taalia on nii pyöree että jalat alkoivat puutua, Valda ei ole ehkä ihan niin pläskiii. Menimme rennon loppu tunnin, otimme pari laukka pätkää ja ravailtiin.
Halusimme koittaa jotain pientä kavalettia, Valda hyppäsi kaksi kertaa aika huonosti, mutta kolmatta hyppyä kohti aina vaan parani ja parani, hyppy hypyn jälkeen. Taalia ei ole paljoa hyppinyt, niin annoimme sen vähän tutkia sitä kavalettia,Taalia tuli ensiksi ravissa sille, ei mennyt yli, niin sitten tultiin uusiksi, ei mennyt. Sitten Fanny tuli alas selästä ja käänsi sen kavaletin toiste päin niin, että siitä tulee puomikasan korkuinen ja talutti sen yli! Jee se meni, tuitui :)♥ Sitten ravailtiin vielä hetki ja tulimme alas kävelyttään niitä. Tunnin pituus oli ehkä 1-1,5 h !

Tunnin loputtua talutimme hevoset tallin eteen, hoisimme ne ulkona. Sitten kuvailimme niitä hetken ja annoimme kaks palaa kuivattua leipää. Sen jälkeen veimme ne tarhaan.

~kiitos~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti